Δεν θα υπάρξει χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Βηθλεέμ φέτος εξαιτίας του πολέμου

Δεν θα υπάρξει χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Βηθλεέμ φέτος εξαιτίας του πολέμου

Δεν θα υπάρξει χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Βηθλεέμ φέτος καθώς ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς θα εορτάσει αυτή τη χρονιά τα Χριστούγεννα "διακριτικά και χωρίς πολλά φώτα" στη σκιά του πολέμου στη Γάζα.

Στη Βηθλεέμ, η οποία γειτνιάζει με την Ιερουσαλήμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πολλοί είναι εκείνοι οι κάτοικοι που έχουν επηρεαστεί έντονα από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που απέχει 50 χιλιόμετρα.

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου οι ηγέτες των εκκλησιών συναντώνται κάθε χρόνο στην Βηθλεέμ για να κηρύξουν την έναρξη του σαρανταήμερου πριν από τα Χριστούγεννα, κάτι που συγκεντρώνει συνήθως πολλούς τουρίστες.

Φέτος όμως οι δρόμοι και οι πλατείες στην πόλη αυτή που είναι χτισμένη πάνω σε έναν λοφίσκο είναι σχεδόν άδειες.

"Ποτέ δεν έχουμε δει έτσι την Βηθλεέμ, ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η πόλη είναι άδεια, είναι θλιβερό", λέει Reuters ο πατήρ Ιμπραχήμ Φαλτάς, ένας Φραγκισκανός μοναχός, μπροστά από τον Ναό της Γέννησης.

"Η σημερινή θα έπρεπε να είναι μια ημέρα χαράς", προσθέτει.

Οι Παλαιστίνιοι πονάνε για τα "πολλά παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους που μαρτύρησαν σε αυτό τον τρελό πόλεμο", σχολιάζει.

Μια ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 10 Νοεμβρίου οι αρχηγοί των εκκλησιών στους Αγίους Τόπους εκφράζει συμπάθεια προς τους ανθρώπους που αγωνιούν για την "αβέβαιη τύχη των αγαπημένων τους", μια πιθανή αναφορά στις οικογένειες και τους φίλους των ομήρων που συνέλαβε η Χαμάς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE