Από 1η Ιανουαρίου θα αφαιρείται το βάρος της συσκευασίας από προϊόντα που ζυγίζονται - Εκδόθηκε διάταγμα

Από 1η Ιανουαρίου θα αφαιρείται το βάρος της συσκευασίας από προϊόντα που ζυγίζονται - Εκδόθηκε διάταγμα

Tο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει τη δημοσίευση Διατάγματος, με το οποίο ρυθμίζεται η αφαίρεση του βάρους του συσκευαστικού υλικού κατά την πώληση μη συσκευασμένων προϊόντων τα οποία πωλούνται με το κιλό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εκδοθέν Διάταγμα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κατά τη ζύγιση και συσκευασία οποιουδήποτε αγαθού στην παρουσία του καταναλωτή, αφαιρείται το βάρος του συσκευαστικού υλικού (τάρα) ώστε η τελική τιμή χρέωσης να αφορά μόνο στο καθαρό βάρος του αγαθού.

Σημειώνεται ότι το Διάταγμα δεν εφαρμόζεται σε συσκευαστικό υλικό (τάρα) με συνολικό βάρος μέχρι 4 γραμμάρια, αλλά και ούτε στα προσυσκευασμένα προϊόντα.

Το Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό των καταναλωτικών συναλλαγών οι οποίες περιλαμβάνουν τέτοιου είδους συσκευασίες, αναμένει ότι το μέτρο αυτό θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE