Γάζα: «Πρέπει να ντρέπεσαι» είπε 85χρονη όμηρος στον επικεφαλής της Χαμάς όταν τον συνάντησε σε τούνελ

Γάζα: «Πρέπει να ντρέπεσαι» είπε 85χρονη όμηρος στον επικεφαλής της Χαμάς όταν τον συνάντησε σε τούνελ

Μια 85χρονη Ισραηλινή ακτιβίστρια για την ειρήνη που απήχθη από τη Χαμάς και αργότερα απελευθερώθηκε, περιέγραψε πώς αντιμετώπισε τον αρχηγό της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε μια σήραγγα της Γάζας και του είπε ότι θα έπρεπε να «ντρέπεται» για τον ρόλο του στη σφαγή 1.200 Ισραηλινών στις 7 Οκτωβρίου.

Η Γιοσεβέντ Λίφσιτζ, η οποία απελευθερώθηκε τον Οκτώβριο, δήλωσε ότι συνάντησε τον Σινουάρ σε ένα τμήμα του δικτύου τούνελ της Χαμάς όπου κρατούνταν αιχμάλωτη, όπως μεταδίδει η Guardian.

«Ο Σινουάρ ήταν μαζί μας τρεις με τέσσερις ημέρες αφότου φτάσαμε. Τον ρώτησα πώς δεν ντρέπεται να κάνει κάτι τέτοιο σε ανθρώπους που έχουν υποστηρίξει την ειρήνη όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η Λίφσιτζ. «Δεν απάντησε», πρόσθεσε. «Ήταν σιωπηλός».

Η Λίφσιτζ, είχε προηγουμένως περιγράψει τις σκηνές φρίκης που έζησε στις 7 Οκτωβρίου. Μετά την απελευθέρωσή της δήλωσε: «Έγιναν ανεξέλεγκτοι στο κιμπούτς μας. Ανατίναξαν τον φράχτη, αυτόν τον ειδικό φράχτη που κόστισε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί, αλλά δεν βοήθησε σε τίποτα».

«Όχλος κατέκλυσε τα σπίτια μας. Χτύπησαν ανθρώπους, πήραν κάποιους ομήρους. Δεν έκαναν διάκριση μεταξύ νέων και ηλικιωμένων. Ήταν πολύ οδυνηρό. Μας έφεραν στην είσοδο των σηράγγων. Φτάσαμε στο τούνελ και περπατήσαμε για χιλιόμετρα σε βρεγμένο χώμα. Υπάρχει ένα γιγαντιαίο σύστημα τούνελ, σαν ιστός αράχνης» είχε υπογραμμίσει σε δηλώσεις της η Λίφσιτζ.

 

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE