Υπουργικό: Ενέκρινε δέκα υποτροφίες σε γυναίκες εις μνήμη Χριστιάνας Κούτα

Υπουργικό: Ενέκρινε δέκα υποτροφίες σε γυναίκες εις μνήμη Χριστιάνας Κούτα

Τη θεσμοθέτηση της παραχώρησης δέκα υποτροφιών σε γυναίκες εις μνήμη της Χριστιάνας Κούτα σε ετήσια βάση, ύψους τριών χιλιάδων ευρώ έκαστη, και συνολικού ποσού 30 χιλιάδων ευρώ ανά έτος, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε γραπτή δήλωση μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης στις 28 Μαρτίου 2023 εξήγγειλε την παραχώρηση των υποτροφιών σε γυναίκες εις μνήμη της Χριστιάνας Κούτα, ακαδημαϊκού και υπερασπίστριας της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των γυναικών και προσθέτει πως οι υποτροφίες απευθύνονται σε γυναίκες άνω των 30 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές.

«Για κάθε έτος οι υποτροφίες θα παραχωρούνται σε δέκα γυναίκες άνω των 30 ετών, σε διαφορετικούς τομείς σπουδών, όπου διαπιστώνεται περιορισμένη εκπροσώπηση των γυναικών, στη βάση κριτηρίων επίδοσης», αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης.

Προσθέτει ότι για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν σε φοιτήτριες που επιθυμούν να φοιτήσουν σε προγράμματα STEAM (Επιστήμες, Τεχνολογίες, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αναθέσει στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (Ι.Κ.Υ.Κ.) όπως προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες για την παραχώρηση των υποτροφιών για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE