ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αναγκαία η στροφή προς τους αειφόρους γεωργικούς κλάδους

Αναγκαία η στροφή προς τους αειφόρους γεωργικούς κλάδους

Η σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει την ανάγκη για αειφόρες πρακτικές σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, και ο γεωργικός τομέας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η ανάγκη για στροφή προς τις αειφόρες μεθόδους καλλιέργειας πηγάζει από την αντίληψη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γεωργία. Η βιολογική καλλιέργεια μειώνει τη χρήση χημικών και προωθεί την υγεία του εδάφους και ταυτόχρονα ενισχύει την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε. Μέσω της υδροπονία και της ενυδρειοπονίας μειώνεται η σπατάλη του νερού, ενώ προσφέρονται ελεγχόμενες συνθήκες για την ανάπτυξη φυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το ευρωπαϊκό έργο CLUSTER. Το συγκεκριμένο έργο παρείχε δωρεάν εκπαίδευση, κατάρτιση και καθοδήγηση σε θέματα Βιολογικής Καλλιέργειας, Υδροπονίας, Ενυδρειοπονίας, Βιώσιμης Επεξεργασίας Τροφίων, και Soft skills σε νέους και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Το έργο CLUSTER, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του διασυνοριακού προγράμματος ENI CBC Mediterranean Basin. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρία στάδια εκπαίδευσης: ηλεκτρονική εκπαίδευση, δια ζώσης εκπαίδευση, επιτόπια κατάρτιση και πρακτική άσκηση έναντι αμοιβής.

Παρατηρήθηκε σημαντικό ενδιαφέρον στο πλαίσιο αυτού του εκπαιδευτικού ταξιδιού, το οποίο εστίαζε στη μάθηση, την ανάπτυξη και την απόκτηση πρακτικών εμπειριών. Σημειώθηκαν 327 εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ 30 νέοι και γυναίκες συμμετείχαν στη δια ζώσης εκπαίδευση. Επιπλέον, 24 άτομα ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επιχορηγούμενη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις Βιολογικής καλλιέργειας και Υδροπονίας.

Το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για εκπαίδευση σε θέματα αειφόρου γεωργίας, καταδεικνύει και την επείγουσα ανάγκη για περαιτέρω εκπαίδευση σε αυτούς τους κλάδους, ώστε να ενισχυθεί η βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα.

Η ανάπτυξη του προγράμματος CLUSTER έρχεται να αναδείξει τη σπουδαιότητα της βιολογικής καλλιέργειας, της υδροπονίας και της ενυδρειοπονίας ως κρίσιμους παράγοντες για την αειφόρο ανάπτυξη του γεωργικού κλάδου. Καταλήγοντας, αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη για περαιτέρω εκπαίδευση σε θέματα αειφόρου γεωργίας. Η συνεχής εκπαίδευση θα ενισχύσει την κατανόηση και την αποδοχή των αειφόρων πρακτικών, προωθώντας έτσι τη βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top