Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο κ. Λετυμπιώτης υπογράμμισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία σεβάστηκε τις πρόνοιες της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι αναμένει από την ειρηνευτική δύναμη να πράξει ότι είναι δυνατό, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Αναφερόμενος στις επαφές του προέδρου Χριστοδουλίδη στην Ιταλία, είπε ότι στο επίκεντρο της συζήτησης με την πρωθυπουργό Μελόνι, βρέθηκαν τα ενεργειακά και το μεταναστευτικό.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία της Ιταλίδας πρωθυπουργού για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας συζήτησης για αποτελεσματική αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος.
Αναφορικά με την επιβεβαιωτική γεώτρηση της "ΕΝΙ" στο κοίτασμα "Κρόνος" του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι αρχές του επόμενου έτους αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε να διαφανεί πώς μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία.
ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy