The Times of Israel: Ολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στο Ισραήλ δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης

The Times of Israel: Ολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στο Ισραήλ δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του Ισραήλ θα κατέρρεαν εξασφαλίζοντας μόνο 41 έδρες στην ισραηλινή βουλή, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εκτοξεύονταν στις 79 έδρες, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Maariv.

Το 52% των ερωτηθέντων προτιμούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντς για την πρωθυπουργία, έναντι του 27% που προτιμά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το κόμμα του Θρησκευτικού Σιωνισμού του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, θα έπεφτε κάτω από το όριο του 3,25% που απαιτείται για την είσοδο στην Κνεσέτ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου και δεν απεικονίζει τυχόν αλλαγές στην γνώμη των ψηφοφόρων μετά την συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς για τετραήμερη εκεχειρία και την απελευθέρωση ομήρων.

Το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Μπένι Γκαντς θα κέρδιζε 43 έδρες (έναντι 12 στις εκλογές του Νοεμβρίου 2022), ενώ το Λικούντ του Μπενιαμίν Νενανιάχου θα περιοριζόταν στις 18 έδρες (έναντι 32).

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 52% προτιμά τον Μπένι Γκαντς, το 27% τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και 21% δεν γνωρίζει. Το 56% των ψηφοφόρων του Λικούντ πάντως εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο «Μπίμπι» πρέπει να ηγηθεί της χώρας, ενώ το 26% δηλώνει ότι θα υποστηρίξει τον Μπένι Γκαντς.

Αντίθετα, το 98% των ψηφοφόρων του κόμματος Εθνικής Ενότητας θεωρεί ότι ο Μπένι Γκαντς πρέπει να ηγηθεί του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, The Times of Israel

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE