Η «κραυγή» της Jolie για τους απεγνωσμένους μετανάστες: Διαβάστε το άρθρο της στους «Times»

Η «κραυγή» της Jolie για τους απεγνωσμένους μετανάστες: Διαβάστε το άρθρο της στους «Times»

H Angelina Jolie με την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μαζί με την Arminka Helic έγραψαν ένα άρθρο στους «The Times» του Λονδίνου, με αφορμή τους χιλιάδες απεγνωσμένους ανθρώπους που εισρέουν στην Ευρώπη, ψάχνοντας για καταφύγιο επιβίωσης.

«Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από συγκρούσεις αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο, είναι ανάγκη να σωθούν από διωγμούς και ο αποτελεσματικός προσδιορισμός τους θα τους προσέφερε την απαιτούμενη προστασία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην γραπτή έκκλησή της. 

Η διάσημη ηθοποιός, επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από την ακραία φτώχεια, και τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από μια άμεση απειλή κατά της ζωής τους ενώ τονίζει: «Οι Σύροι διαφεύγουν από βόμβες σε βαρέλια, χημικά όπλα, βιασμούς και σφαγές. Το πρόβλημα θα συνεχισθεί έως ότου η διεθνής κοινότητα βοηθήσει ώστε να βρεθεί ένα διπλωματικό τέλος στη σύγκρουση στη Συρία. Θα πρέπει να έχουμε συνείδηση της διάκρισης ανάμεσα στους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από την ακραία φτώχεια, και τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από μια άμεση απειλή κατά της ζωής τους. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με δωρεές, δεν μπορούμε να λύσουμε την κρίση φιλοξενώντας απλώς πρόσφυγες», εξήγησαν οι δυο γυναίκες. 

govastileto.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE