Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τη Μέση Ανατολή τη Δευτέρα

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τη Μέση Ανατολή τη Δευτέρα

Έκτακτη άτυπη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση στο Ισραήλ, τη Λωρίδα της Γάζας και χώρες της περιοχής, συγκαλεί τη Δευτέρα στις 19:00 (ώρα Βρυξελλών, 20:00 τοπική ώρα) ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, μετά τις επαφές του στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον επίσημο προγραμματισμό, κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης οι ΥΠΕΞ θα έχουν ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ-Σαούντ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μπορέλ επισκέφθηκε το Ισραήλ όπου συνάντησε τον Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ και τον ΥΠΕΞ Έλι Κόχεν, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα όπου συνάντησε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον ΥΠΕΞ ΡΙγιάντ αλ-Μαλίκι, το Μπαχρέιν όπου συμμετείχε στον Διάλογο της Μανάμα, ενώ σήμερα βρέθηκε στο Κατάρ. Τη Δευτέρα ο κ. Μπορέλ αναμένεται να επισκεφθεί την Ιορδανία όπου θα συναντήσει τον βασιλιά Αμπντάά και τον ΥΠΕΞ Αϊμάν Σαφαντί.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE