Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε επίσκεψη σε χώρες της περιοχής για ανθρωπιστικό διάδρομο - Τι είπε για μεταφορά όπλων από τις Βάσεις

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε επίσκεψη σε χώρες της περιοχής για ανθρωπιστικό διάδρομο - Τι είπε για μεταφορά όπλων από τις Βάσεις

Την πρόθεσή του να μεταβεί σε χώρες της περιοχής το επόμενο διάστημα, προκειμένου να προχωρήσουν οι διεργασίες για τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ ότι από τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο μεταφέρονται όπλα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Δεν υπάρχει τέτοιου είδους πληροφόρηση. Η χώρα μας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για πολεμικές επιχειρήσεις.

Αντίθετα, είπε ότι "η χώρα μας, μέσα από τις ενέργειές της, δείχνει και τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα των προσεγγίσεων μας, αυτή η προσπάθεια που κάνουμε για τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αλλά και με τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε με την απομάκρυνση πληθυσμών από την περιοχή. Η χώρα μας αξιοποιήθηκε και από τους Βρετανούς και από τους Αμερικανούς και έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία", ανέφερε.

Ερωτηθείς αν μετά τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο του Ισραήλ υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τον ανθρωπιστικό διάδρομο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι προχωρούν οι διεργασίες. "Θα έχω κι εγώ επαφές τις επόμενες των ημερών, θα μεταβώ σε χώρες της περιοχής, είμαστε σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και ευελπιστούμε σύντομα αυτός ο σχεδιασμός, που στην ουσία είναι ο μοναδικός σχεδιασμός που συζητείται από τη διεθνή κοινότητα, θα υλοποιηθεί στην πράξη".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Η απάντηση της ΥΠΑΝ στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της - Διευκρινίζει για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE