Σε ισχύ πλέον ο νόμος για τους «εγκλωβισμένους αγοραστές»

Σε ισχύ πλέον ο νόμος για τους «εγκλωβισμένους αγοραστές»

Τέθηκε σε ισχύ ο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμος για τους «εγκλωβισμένους αγοραστές» ενυπόθηκων ακινήτων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία έχουν τη δυνατότητα από σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, να αποδέχονται αιτήσεις για τον συγκεκριμένο νόμο.

Σημειώνει πως το κοινό μπορεί να προμηθευτεί και να καταθέσει το έντυπο αίτησης στα κατά τόπους Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία, τα οποία έχουν τη δυνατότητα από σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, να αποδέχονται αιτήσεις για τον πιο πάνω Νόμο και υλοποίηση των προνοιών του. Αναφέρει ότι δεν υπάρχει περιορισμός (dead line) για την κατάθεση της αίτησης.

Επιπλέον το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν οδηγίες, τόσο για τη συμπλήρωση της αίτησης, όσο και για την προσκόμιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή των προνοιών του Νόμου και η μεταβίβαση του ακινήτου επ΄ ονόματι του αγοραστή.

Τέλος, το ΥΠΕΣ αναφέρει πως οι οδηγίες θα αναρτηθούν, τόσο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, ενώ θα υπάρχουν επίσης και σε έντυπη μορφή σε όλα τα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE