Συγκλονιστική μαρτυρία για θάνατο ασθενή με AIDS - «Είμαστε στο 2023 και πολεμούμε για τα αυτονόητα»
14.11.2023 - 08:43
Μετά την συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την ποιότητα ζωής των άτομων που ζουν με τον ιό HIV ή για τους ανθρώπους που νοσούν με AIDS, η κ.Στέλλα Μιχαηλίδου, Πρόεδρος Κέντρου Υποστήριξης ανθρώπων που ζουν με AIDS, μίλησε για το πόσο μειονεκτεί η Κύπρος σε θέματα οροθετικών.
Μιλώντας στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" σημείωσε ότι το 2023 υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι οι οροθετικοί δεν μεταδίδουν.
Αναφέρθηκε σε μια συγκεκριμένη περίπτωση όπου ασθενής με AIDS οδηγήθηκε σε θάνατο, θέλοντας να τονίσει την απόρριψη που βιώνουν από την κοινωνία οι οροθετικοί. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Είμαστε στο 2023 και πολεμούμε για τα αυτονόητα».
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας στην Βουλή, συζητήθηκε καταγγελία, που διερευνά το Γραφείο του Επιτρόπου Εποπτείας του ΓεΣΥ, σύμφωνα με την οποία πάροχος υγείας αρνήθηκε να χειρουργήσει οροθετική γυναίκα.
Υπογράμμισε το γεγονός ότι η Γρηγόριος Κλινική έχει μείνει με ένα γιατρό ο οποίος πρέπει να εξυπηρετεί 1200 περιστατικά, παρά το γεγονός ότι το ιατρικό πρωτόκολλο αναφέρει ότι για κάθε 400 ασθενείς πρέπει να υπάρχει ένας γιατρός. Εξήγησε ότι θα πρέπει να γίνει πρόσληψη και τρίτου γιατρού λοιμωξιολόγου, καθώς η μια γιατρός βρίσκεται με άδεια μητρότητας.
H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.