ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Al Jazeera: Ενώπιον Κακουργιοδικείου σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι - Στην πλευρά της υπεράσπισης πλέον ο Πιττάτζης

Υπόθεση Al Jazeera: Ενώπιον Κακουργιοδικείου σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι - Στην πλευρά της υπεράσπισης πλέον ο Πιττάτζης

Ενώπιον Κακουργιοδικείου θα παρουσιαστούν σήμερα Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, οι τρεις κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση, που αφορά το ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, και την πολιτογράφηση αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνη και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Οι τρεις κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν στις 09:00 το πρωί, όπου θα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και θα κληθούν να απαντήσουν με παραδοχή ή μη σε αυτές.

Ανατροπή στην προηγούμενη δικάσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μια απρόσμενη ανατροπή σημειώθηκε στην προηγούμενη δικάσιμο, αφού εκτός κατηγορητηρίου τέθηκε ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας, Βασίλης Μπίσας, επέδωσε το νέο κατηγορητήριο, στο οποίο δεν περιλαμβανόταν το όνομα του δικηγόρου Αντρέα Πιττάτζιη. Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να μην προωθήσει υπόθεση εναντίον του Αντρέα Πιττάτζιη, με την κατηγορούσα Αρχή να επιφυλάσσεται, αν χρειαστεί, να δώσει σε μεταγενέστερο στάδιο τον λόγο, που την οδήγησε στην συγκεκριμένη απόφαση.

Ταυτόχρονα, ο Αντρέας Πιττάτζιης εξέφρασε την πρόθεση να εμφανίζεται ως δικηγόρος του Αντώνη Αντωνίου, αίτημα το οποίο το Δικαστήριο ενέκρινε.

Το κατηγορητήριο δεν έχει απαγγελθεί όπως αναμενόταν, ενώ ηγέρθηκε εκ νέου το ζήτημα των προδικαστικών ενστάσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο, ώστε να θέσει τα προδικαστικά ζητήματα, με το δικαστήριο να αποφασίζει όπως αυτά σταλούν γραπτώς εντός 15 ημερών στον Γενικό Εισαγγελέα και στις 14 Νοεμβρίου του 2023 να απαντηθούν ενώπιων δικαστηρίου από την κατηγορούσα Αρχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top