Μπάιντεν προς ισραηλινές δυνάμεις: Το νοσοκομείο Al Shifa της Γάζας πρέπει να προστατευθεί

Μπάιντεν προς ισραηλινές δυνάμεις: Το νοσοκομείο Al Shifa της Γάζας πρέπει να προστατευθεί

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι το νοσοκομείο Al Shifa στην πόλη της Γάζας πρέπει να προστατευθεί.

Το Al Shifa είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό εδώ και τρεις ημέρες, ενώ πυροβολισμοί και βομβιστικές επιθέσεις έξω από το συγκρότημα δυσχεραίνουν την κατάσταση.

«Ελπίδα και προσδοκία μου είναι να υπάρξουν λιγότερες παρεμβάσεις στην περιοχή του νοσοκομείου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε εάν έχει εκφράσει ανησυχία για το θέμα στην κυβέρνηση του Ισραήλ.

«Το νοσοκομείο πρέπει να προστατεύεται», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ συμμερίζεται την άποψη του Λευκού Οίκου ότι πρέπει να αποφεύγονται μάχες κοντά σε νοσοκομεία της Γάζας.

Σημείωσε επίσης ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως είναι έτοιμη να παράσχει καύσιμα στα νοσοκομεία προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία τους.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE