Σε εξέλιξη το δείπνο εργασίας στο Βερολίνο - Επί τάπητος η νέα Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ

Σε εξέλιξη το δείπνο εργασίας στο Βερολίνο - Επί τάπητος η νέα Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δείπνο εργασίας στο Βερολίνο, στο οποίο συμμετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μαζί με ομάδα ηγετών κρατών-μελών της ΕΕ.

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθεί η νέα Στρατηγική Ατζέντα της ΕΕ για τα έτη 2024-2029.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, το δείπνο εργασίας αποτελεί μέρος μιας σειράς δείπνων εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ, που συγκαλεί ο Πρόεδρος Μισιέλ στο Ζάγκρεμπ, στο Βερολίνο, στην Κοπεγχάγη και Παρίσι.

«Στόχος απόψε η συζήτηση επί της νέας Στρατηγικής Ατζέντας της ΕΕ για τα έτη 2024-29, που θα πρέπει να υιοθετηθεί τον Ιούνιο 2024 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Κατά τη συζήτηση αναμένεται να δοθεί έμφαση σε θέματα διεύρυνσης και των ενδεχόμενων μεταρρυθμίσεων που πηγάζουν από αυτή», προσθέτει.

Σημειώνεται πως, στο δείπνο εργασίας συμμετέχουν, πέραν από τον Καγκελάριο Σολτς και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, οι ηγέτες της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας και της Λιθουανίας, όπως και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE