Ο Ερντογάν ζητά να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων

Ο Ερντογάν ζητά να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη για τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι έκανε έκκληση για άμεση βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις».

«Οι πολιτικές συλλογικής τιμωρίας των ανθρώπων στη Γάζα... είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την αυτοάμυνα ή άλλους ισχυρισμούς. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως», πρόσθεσε κατά την ομιλία του στην έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Στη δική του ομιλία στη σύνοδο κορυφής, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους.

«Αυτό που χρειαζόμαστε στη Γάζα δεν είναι παύσεις μερικών ωρών, μάλλον χρειαζόμαστε μόνιμη κατάπαυση του πυρός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν πίσω από κλειστές πόρτες: Στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν πίσω από κλειστές πόρτες: Στο τραπέζι οι επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό

Χωρίς την παρουσία ΜΜΕ επιτόπου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4 το απόγευμα η νέα συνάντηση των δύο ηγετών την οποία φιλοξενεί στην οικία του στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE