Στον Καναδά γεννήθηκε ένα τεράστιο μωρό – Έσπασε ρεκόρ χρόνων

Στον Καναδά γεννήθηκε ένα τεράστιο μωρό – Έσπασε ρεκόρ χρόνων

Ένα μωρό που γεννήθηκε πριν από λίγες μέρες στον Καναδά είχε μια σημαντική διαφορά από τα άλλα νεογέννητα: ήταν σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από το μέσο όρο. Συγκεκριμένα, το αγοράκι της Britteney Ayres, το πέμπτο παιδί της οικογένειας που ονομάστηκε Sonny, την πρώτη ημέρα της ζωής του είχε ύψος 55 εκατοστά και βάρος που πλησίαζε τα 8 κιλά. Όχι αναπάντεχα, γεννήθηκε με καισαρική τομή. Έσπασε έτσι το ρεκόρ των τελευταίων 13 χρόνων στο μαιευτήριο του Οντάριο, όπου ήρθε στον έξω κόσμο.

Η οικογένεια έχει ακόμα τρία αγόρια, 6, 5 και 3 ετών, και ένα κορίτσι, 1 έτους, που επίσης γεννήθηκαν μεγαλόσωμα (το μικρότερο αγόρι και το κορίτσι, σχεδόν 7 κιλά), αν και όχι τόσο όσο ο υστερότοκος αδερφός τους.

 

Ο γυναικολόγος της οικογένειας, Dr. Asa Ahimbisibwe, είπε στους δημοσιογράφους ότι περίμεναν ο Sonny να γεννηθεί μεγαλόσωμος, «αλλά όχι τόσο πολύ. Όταν τον βάλαμε στη ζυγαριά, βεβαιωθήκαμε» είπε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι όταν είδαν το βάρος του, γιατροί και μαίες άρχισαν να ζητωκραυγάζουν.

Ο γυναικολόγος της οικογένειας, Dr. Asa Ahimbisibwe, είπε στους δημοσιογράφους ότι περίμεναν και ο Sonny να γεννηθεί μεγαλόσωμος, «αλλά όχι τόσο πολύ. Όταν τον βάλαμε στη ζυγαριά, βεβαιωθήκαμε» είπε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι όταν είδαν το βάρος του, γιατροί και μαίες άρχισαν να ζητωκραυγάζουν.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το μέσο βάρος ενός νεογέννητου αγοριού είναι γύρω στα 3,5 κιλά, ενώ τα μεγαλύτερα μωρά συνήθως δεν ξεπερνούν τα 4,5 κιλά. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το 1879 είχε γεννηθεί το πιο βαρύ μωρό στην ιστορία, 11 κιλών, το οποίο ωστόσο πέθανε 11 ώρες μετά τον τοκετό.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE