IDF: Το επόμενο 48ωρο θα μπούμε στην πόλη της Γάζας – Οι επιχειρήσεις μπορεί να διαρκέσουν και ένα χρόνο

IDF: Το επόμενο 48ωρο θα μπούμε στην πόλη της Γάζας – Οι επιχειρήσεις μπορεί να διαρκέσουν και ένα χρόνο

Η ισραηλινή Haaretz παρουσιάζει το σχέδιο του ισραηλινού στρατού όπως το περιγράφουν οι εκπρόσωποί του.

Οι IDF εκτιμούν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα περικυκλώσουν πλήρως την πόλη της Γάζας μέσα σε 48 ώρες και θα αρχίσουν μάχες μέσα στην πόλη.

Στόχος της επιχείρησης, όπως αναφέρουν, θα είναι να προσεγγίσουν τους πράκτορες της Χαμάς στην πόλη και να καταστρέψουν τις σήραγγες και τα στρατιωτικά και πολιτικά κυβερνητικά όργανα της Χαμάς.

Οι IDF πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για την καταστροφή της Χαμάς, αλλά ότι θα απαιτηθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. από μερικούς μήνες έως ένα χρόνο ή και περισσότερο. Οι IDF σημείωσαν ότι για να εκκαθαριστεί η περιοχή από τους «τρομοκράτες», είναι απαραίτητο να δράσουν διεξοδικά και σχετικά αργά.

Οι IDF δήλωσαν επίσης ότι σε αυτό το στάδιο, οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποφύγουν να εισέλθουν σε σήραγγες, εκτιμώντας ότι είναι παγιδευμένες. Επομένως, κάθε σήραγγα θα αντιμετωπίζεται από έξω από ειδικές δυνάμεις, ώστε να μην τίθενται οι στρατιώτες σε άμεσο κίνδυνο και να επιτρέπεται η αντιμετώπιση τους σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι είναι σκόπιμο, η αεροπορία θα χτυπήσει σήραγγες από αέρα, εξουδετερώνοντας οποιονδήποτε βρίσκεται μέσα.

Σε αυτό το στάδιο, οι IDF δεν έχουν δώσει εντολή στις δυνάμεις να αρχίσουν να επιχειρούν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών, κρύβονται πολλά ανώτερα στελέχη της Χαμάς.

Ανώτεροι αξιωματούχοι των IDF ασχολήθηκαν με το θέμα και δεν απέκλεισαν μια στρατιωτική επιχείρηση στο νοσοκομείο, αν υπάρξει η ευκαιρία να γίνει.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της νυχτερινής πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ. Οι ζημιές σε εγκαταστάσεις είναι εκτεταμένες ενώ επλήγησαν και διυλιστήρια πετρελαίου στη Χάιφα. Οι επιθέσεις της Τεχεράνης ήρθαν μετά τα χτυπήματα του Τελ Αβίβ σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές του Ιράν. Συνολικά τις δύο προηγούμενες ημέρες 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν και ακόμα 800 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στους νεκρούς και 20 παιδιά. Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, εκδίδοντας μάλιστα και εντολές εκκένωσης για κάποιες περιοχές. Στο στόχαστρο του Τελ Αβίβ έχει μπει η Τεχεράνη με εκρήξεις να συγκλονίζουν την πόλη. Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ανέφερε ότι εάν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις, το ίδιο θα κάνει και η Τεχεράνη. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: