Παπαδόπουλος σε Αναστασιάδη: «Αποδέχεσαι την παραμονή εποίκων;»

Παπαδόπουλος σε Αναστασιάδη: «Αποδέχεσαι την παραμονή εποίκων;»

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσε σήμερα το ΔΗΚΟ ζητώντας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι στο θέμα της παραμονής εποίκων.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» - η οποία επικαλείται δηλώσεις του κ. Κασουλίδη σε ρωσικά ΜΜΕ, υπάρχει «σχεδόν συμφωνία στο θέμα των εποίκων».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι «δεν πρέπει να γίνεται λόγος για αριθμητική λύση του θέματος των εποίκων» και ότι η λύση του θέματος των εποίκων «θα προκύψει μέσα από τη συμφωνία επί της αρχής για το ατομικό δικαίωμα στο περιουσιακό».

Οι ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι σαφείς:

1. Υπάρχει τέτοια «σχεδόν συμφωνία»;
2. Εάν υπάρχει τέτοια «σχεδόν συμφωνία», πόσοι έποικοι θα αποχωρήσουν από την Κύπρο;
3. Αποδέχτηκε την απαράδεκτη διασύνδεση του εγκλήματος του εποικισμού με το δικαίωμα ιδιοκτησίας των προσφύγων;
4. Και πως ακριβώς γίνεται αυτή η διασύνδεση;
5. Αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι αυτή η διασύνδεση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού και σε καταπάτηση του δικαιώματος ιδιοκτησίας των προσφύγων;
6. Αποδέχτηκε ότι δεν πρέπει να γίνεται λόγος για αριθμητική λύση του θέματος των εποίκων;

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE