Ιταλία: Πάνω από 115.000 μετανάστες διασώθηκαν φέτος

Ιταλία: Πάνω από 115.000 μετανάστες διασώθηκαν φέτος

Σχεδόν 3.000 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από την ιταλική ακτοφυλακή.

Το πρωί της Πέμπτης έφτασε στο λιμάνι του Κάλιαρι της Σαρδηνίας νορβηγικό πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 781 μετανάστες.

Το πλοίο μετέφερε και τις σορούς έξι ανθρώπων, που δεν τα κατάφεραν στην προσπάθειά τους να βρουν μια καλύτερη ζωή.

Οι άνθρωποι του πλοίου περισυνέλεξαν τους μετανάστες σε διάφορες επιχειρήσεις διάσωσης στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

Οι περισσότεροι εκ των μεταναστών προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική.

Βρίσκονταν στη θάλασσα για 13 ώρες και ορισμένοι από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Μεταξύ των μεταναστών υπήρχαν και 11 έγκυες γυναίκες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι ανακοίνωσε ότι από την αρχή του χρόνου διασώθηκαν 115.544 άνθρωποι, που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με προορισμό τις ιταλικές ακτές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE