ΗΠΑ: Στη φυλακή δημόσια υπάλληλος που δεν εξέδιδε άδειες γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια

ΗΠΑ: Στη φυλακή δημόσια υπάλληλος που δεν εξέδιδε άδειες γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε τον περασμένο Ιούνιο ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν δικαίωμα να παντρεύονται με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα.

Η Ντέιβις όμως αρνείται πεισματικά να εκδώσει άδειες, επικαλούμενη τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τη σύλληψή της, ζητώντας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο δικαστήριο να οδηγήσουν την γυναίκα στο κρατητήριο.

Εναντίον της υπαλλήλου είχαν στραφεί τέσσερα ζευγάρια, στα οποία είχε δηλώσει ότι δεν εκδίδει πιστοποιητικά «κατ’ εντολή του Θεού».

Ο δικαστής είπε ότι η εντολή του για έκδοση αδειών γάμου ισχύει για όλους και όχι μόνο για τα τέσσερα ζευγάρια που μήνυσαν την Ντέιβις επειδή δεν έκανε τη δουλειά της.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.