Επιστολή Αννίτας σε ηγέτες ΕΛΚ – Ζητά επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία από την ΕΕ

Επιστολή Αννίτας σε ηγέτες ΕΛΚ – Ζητά επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία από την ΕΕ

Επιστολή προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ζητώντας τη συνδρομή τους για επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απέστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ονούφριος Κουλλάς, αναφέρει ότι «η κρίση στη Μέση Ανατολή και η κλιμάκωση της έντασης, μεταξύ άλλων, προκαλεί έντονες ανησυχίες για πιθανή αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας».

Όπως τονίζει, «η Κύπρος είναι το εγγύτερο κράτος μέλος της ΕΕ στην περιοχή και ως χώρα πρώτης υποδοχής θα δεχτεί το μεγαλύτερο μέρος ενός ενδεχόμενου νέου μεταναστευτικού κύματος».

«Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή οφείλουμε να διεκδικήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας την επανεξέταση του ειδικού καθεστώτος για τη Συρία, η οποία τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν πράγματι σε μια συνεχή εμπόλεμη κατάσταση», προσθέτει.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπογραμμίζει ο κ. Κουλλάς, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, απέστειλε επιστολή προς όλους τους ηγέτες του ΕΛΚ, ζητώντας τη συνδρομή τους.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στα ανάλογα διπλωματικά βήματα. Την ίδια στιγμή η Κύπρος μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει τη μέγιστη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε περίπτωση που το πρόβλημα λάβει διαστάσεις», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE