Απεργία την Τετάρτη από ομάδα πρωτοβουλίας χαμηλόμισθων του δημοσίου

Απεργία την Τετάρτη από ομάδα πρωτοβουλίας χαμηλόμισθων του δημοσίου

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας των Χαμηλόμισθων Υπαλλήλων (ΟΠΧΥ) του Δημόσιου Τομέα Α2-5-7 κατέρχεται αύριο 01/11/2023 σε προειδοποιητικη 24ωρη απεργία, με αίτημα την αναβάθμιση των κλιμάκων τους.

Στην ανακοίνωση της Ομάδας προστίθεται ότι απεργοί θα συναντηθούν αύριο στις 08:30 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και θα πορευθούν μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών, όπου εκπρόσωπός τους θα παραδώσει υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών. Στην απεργία θα λάβει μέρος προσωπικό από όλες τις πόλεις, από τα Επαρχιακά Γραφεία και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη που είναι ως επί τω πλείστων στελεχωμένα με χαμηλόμισθο προσωπικό.

Αναφέρεται επίσης ότι οι απεργοί βρίσκονται καθηλωμένοι στην κλίμακα Α2, πέραν των 25 χρόνων, με μισθό γύρω στα 1000-1300€ και προστίθεται ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι σε περίπτωση εκλογής του η αναβάθμιση των συγκεκριμένων υπαλλήλων θα βρισκόταν στον προϋπολογισμό του 2024, εντούτοις η κυβέρνηση δεν προχώρησε με τη συμπερίληψη του αιτήματος στον Προϋπολογισμό του 2024.

Συνεχίζοντας η ΟΠΧΥ αναφέρει ότι συναντήθηκε με την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική και με τον Διευθυντή του Γραφείου του ΠτΔ Χαράλαμπο Χαραλάμπους, οι οποίοι αμφότεροι συμφώνησαν με το δίκαιο αίτημα της ΟΠΧΥ. Αναφέρεται επίσης ότι η ΟΠΧΥ είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, ο οποίος είχε αναφέρει ότι δε θα δεχθεί να συζητήσει κανένα άλλο θέμα με την ΠΑΣΥΔΥ πέραν του ζητήματος των χαμηλόμισθων του δημοσίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE