Απόφαση σταθμός για το τζαμί της Αγίας Σοφίας: Από τις 15 Ιανουαρίου μπαίνει εισιτήριο για τους ξένους επισκέπτες

Απόφαση σταθμός για το τζαμί της Αγίας Σοφίας: Από τις 15 Ιανουαρίου μπαίνει εισιτήριο για τους ξένους επισκέπτες

«Η επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι επί πληρωμή για τους ξένους πολίτες από τις 15 Ιανουαρίου 2024», ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ενώ η προσευχή και η επίσκεψη θα είναι δωρεάν για τους Τούρκους πολίτες.

Αιτιολογώντας την απόφασή του ο Ερσόι ανέφερε ότι «το τέμενος της Αγίας Σοφίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και τουριστικά κέντρα του κόσμου. Έχουμε προβεί σε ορισμένες ρυθμίσεις για να προστατεύσουμε αυτή τη σημαντική δομή και να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν μια καλύτερη εμπειρία. Μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι να εισάγουμε εισιτήριο στους ξένους πολίτες για την επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τις 15 Ιανουαρίου 2024».

Πόσο θα κοστίζει η είσοδος στο τζαμί της Αγίας Σοφίας;

Ακόμη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πόσο θα είναι το αντίτιμο για την επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας για τους ξένους πολίτες. Θα αλλάξει ωστόσο η είσοδος από την οποία θα εισέρχονται οι ξένοι επισκέπτες. Θα γίνεται από την επάνω πύλη/στοά, όπου βρίσκεται το παλάτι Τοπκαπί και θα βγαίνουν κανονικά από την πόρτα εξόδου, δήλωσε ο Ερσόι.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες. "Ο επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, με στόχο το 2026 την σημαντική αύξηση στις συντάξεις, ειδικότερα ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους", επεσήμανε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE