Εισβολή πλήθους που έψαχνε «Εβραίους» σε αεροδρόμιο στη Ρωσία: 60 προσαγωγές, 9 αστυνομικοί τραυματίες
30.10.2023 - 08:47
Eξήντα πρόσωπα που βαραίνουν υποψίες πως εισέβαλαν βίαια χθες Κυριακή σε αεροδρόμιο στην Μαχατσκαλά, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Νταγκεστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.
«Πάνω από 150 από τους πιο ενεργούς συμμετέχοντες στις ταραχές ταυτοποιήθηκαν» και «εξήντα από αυτούς προσήχθησαν», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως οι δύο από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, περιοχή με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό.
Πλήθος διαδηλωτών έκανε έφοδο στο αεροδρόμιο χθες αναζητώντας «Εβραίους» μετά την άφιξη πτήσης από το Τελ Αβίβ, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν δυνάμεις ασφαλείας να επέμβουν για να τους απομακρύνουν από την εγκατάσταση, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία και το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.