Μάχες στο βόρειο Ισραήλ: Αναφορές για χτύπημα στη Χεζμπολάχ – Υπαρκτός ο κίνδυνος ανάφλεξης στα σύνορα με τον Λίβανο

Μάχες στο βόρειο Ισραήλ: Αναφορές για χτύπημα στη Χεζμπολάχ – Υπαρκτός ο κίνδυνος ανάφλεξης στα σύνορα με τον Λίβανο

Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, κοντά στο Λίβανο, η ένταση κλιμακώνεται διαρκώς και συνεχίζονται οι εχθροπραξίες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ.

Το αντιπυραυλικό σύστημα των Ισραηλινών λίγο μετά τις 18:00 εξουδετέρωσε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Χεζμπολάχ. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο βόρειο Ισραήλ, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Κώστας Καντούρης. Το Ισραήλ απαντάει χτυπώντας στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Οι εκρήξεις είναι συνεχείς.

Υπάρχουν ακόμη αναφορές για χτύπημα του Ισραήλ σε στρατιωτικές θέσεις και υποδομές της Χεζμπολάχ. Ο εκπρόσωπος του στρατού, σε ανάρτησή του έστειλε μήνυμα στην οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν, ότι αν ακουμπήσουν τον φράχτη θα χτυπηθούν.

Τις τελευταίες ώρες έχουν ηχήσει σειρήνες πολέμου σε όλες τις συνοριακές περιοχές του Ισραήλ με το Λίβανο, αλλά και σε κάποιες πιο νότια, γεγονός που προκαλεί ανησυχία μήπως χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι μεγαλύτερου βεληνεκούς.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.