Κυριάκος Τσιμίλλης: «Ο φασισμός και ο ρατσισμός βρίσκει έκφραση στον τόπο μας σήμερα»

Κυριάκος Τσιμίλλης: «Ο φασισμός και ο ρατσισμός βρίσκει έκφραση στον τόπο μας σήμερα»

«Στις μέρες μας δυστυχώς και απρόβλεπτα ο φασισμός και ο ρατσισμός βρίσκει έκφραση και στον τόπο μας, και στην περιοχή μας, και στον κόσμο», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Κυριάκος Τσιμίλλης, σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λευκωσία.

Λέγοντας ότι με τη μέρα αυτή «τιμούμε σήμερα την επέτειο του ιστορικού 'ΟΧΙ' του ελληνικού λαού, ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό», ο κ. Τσιμίλλης σημείωσε ότι 800.000 Έλληνες έδωσαν τη ζωή τους σε αυτή την αντιφασιστική μάχη.

«Το δικό μας 'ΟΧΙ' σήμερα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αντίσταση σε κάθε ρατσιστική λύση του κυπριακού, που σαν τέτοια είναι ο γεωγραφικός διαχωρισμός των Κυπρίων, με βάση την καταγωγή και τη θρησκεία», κατέληξε ο κ. Τσιμίλλης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.