Αναβίωσαν οι μνήμες από το Έπος του ’40 στο Καλπάκι

Αναβίωσαν οι μνήμες από το Έπος του ’40 στο Καλπάκι

Στο Καλπάκι, στα ίδια μέρη όπου γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεοελληνικής ιστορίας, αναβίωσαν οι μνήμες από το Έπος του ’40. Εκεί, στο Μνημείο του Μαχητή, όπου πολέμησαν οι Έλληνες στρατιώτες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τιμήθηκαν οι ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, και αναπαράσταση της μάχης του Καλπακιου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν κατά της ημέρες των μαχων που οι Έλληνες στρατιώτες κατάφεραν να νικήσουν των εισβολέα, στη γραμμή άμυνας Καλπάκι – Καλαμάς.

Από την 28η Οκτωβρίου έως την 13η Νοεμβρίου, ο ελληνικός στρατός αναχαίτισε τους εισβολείς Ιταλούς, οι οποίοι δέχθηκαν ήττα και αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν. Αυτή ήταν η αρχή μιας νικηφόρας προέλασης και η εναρκτήρια σελίδα ενός έπους.

Η μάχη Καλπακίου -Καλαμά ήταν παράδειγμα θάρρους και ανδρείας, αποδεικνύοντας την ανυπέρβλητη δύναμη του ελληνικού πνεύματος και τη βαθιά αγάπη για την ελευθερία.

Δείτε φωτογραφίες:

 ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE