Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο δύτης, ο οποίος καταδύθηκε γύρω στις 10 χθες (26/10) το πρωί στο ναυάγιο «Ζηνοβία» στη Λάρνακα.
Την είδηση έκανε γνωστή σε δηλώσεις του στο κανάλι του Sigma ο Διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), Ανδρέας Χαραλαμπίδης.
Όπως ανέφερε ο κ. Χαραλαμπίδης, ο δύτης εντοπίστηκε νεκρός εντός του πλοίου, μέσα σε ένα διαμέρισμα κάτω από τον παραστατικό, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα μέρος που συνήθως δεν επισκέπτονται αυτοί που καταδύονται.
«Αυτή την στιγμή ανασύρεται η σορός του, έχει ενημερωθεί η οικογένεια του και είμαστε σε συνεργασία με την Αστυνομία για να παραληφθεί», ανέφερε.
Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:
Η ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ)
«Τραγική η κατάληξη σε σχέση με τον δύτη που αγνοείτο από χθες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου Ζηνοβία. Ο 66χρονος δύτης εντοπίστηκε νεκρός από δύτες στο μηχανοστάσιο του πλοίου.
Το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωση στην παρουσία των εμπλεκομένων υπηρεσιών και τμημάτων. Στην σύσκεψη έγινε ανάλυση των σημείων που ερευνήθηκαν χθες αλλά και του οπτικού υλικού της κάμερας που είχε πάνω του ο δεύτερος δύτης ο οποίος κατάφερε να αναδυθεί.
Σήμερα οι έρευνες των δυτών επικεντρώθηκαν στις πόρτες του μηχανοστασίου του πλοίου όπου και εντοπίστηκε ο δύτης νεκρός. Στην συνέχεια στήθηκε επιχείρηση ανάσυρσης του 66χρονου και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας.
Στις έρευνες συνέδραμαν από χθες μέλη του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία. Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας μέσα διάσωσης, ομάδες δυτών του Συστήματος Έρευνας Διάσωσης και εθελοντικές ομάδες διάσωσης. Στις έρευνες συνέδραμαν δύτες του στρατού και ελικόπτερο της αστυνομίας.
Μέχρι την περάτωση της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης απαγορευόταν η προσέγγιση και η κατάδυση στο ναυάγιο ΖΗΝΟΒΙΑ, χωρίς την εξασφάλιση προηγούμενης άδειας από το ΚΣΕΔ.
Το ναυάγιο Ζηνοβία χαρακτηρίζεται ως ο Τιτανικός της Μεσογείου. Βυθίστηκε στις 7 Ιουνίου του 1980 στο πρώτο του ταξίδι. Στα 43 χρόνια που πέρασαν από τότε στο ναυάγιο Ζηνοβία καταγράφηκαν συνολικά 7 πνιγμοί».
Το τελικό δελτίο τύπου του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ)
«Στο πλαίσιο της επιχείρησης Ε-Δ στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λάρνακας, για εντοπισμό αγνοούμενου δύτη, ο οποίος είχε καταδυθεί στο ναυάγιο ΖΗΝΟΒΙΑ, το ΚΣΕΔ ενημερώνει ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε την 27η Οκτωβρίου στις 11:00, με τον εντοπισμό του δύτη εντός του ναυαγίου, δυστυχώς χωρίς ζωτικές ενδείξεις.
Στις πολύωρες υποβρύχιες έρευνες συμμετείχαν ομάδες έμπειρων ναυαγιοδυτών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της Ε.Φ.. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης εθελοντικά και εξειδικευμένες ομάδες ιδιωτικών καταδυτικών σχολών.
Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας των επιχειρήσεων υποθαλάσσιας έρευνας, το ΚΣΕΔ εκφράζει τις ευχαριστίες του στις εμπλεκόμενες εθελοντικές ομάδες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέδραμαν με πλήρη επαγγελματισμό στον εντοπισμό του άτυχου δύτη».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Πρωινό ξύπνημα και κινητό: Μια σχέση που δεν κάνει πολύ καλό - Πώς σε επηρεάζει
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων
• Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στα Χανιά - Eπιβάτης έχριζε άμεσης βοήθειας - Τι συνέβη
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις