Εξαφάνιση δύτη: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες στο «Ζηνοβία» - Επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας

Εξαφάνιση δύτη: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες στο «Ζηνοβία» - Επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας

Επανήρχισαν ξανά σήμερα (27/10) στις 8 το πρωί οι έρευνες για εντοπισμό του δύτη, ο οποίος καταδύθηκε γύρω στις 10 χθες (26/10) το πρωί στο ναυάγιο «Ζηνοβία» στη Λάρνακα και έκτοτε αγνοείται.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο Διοικητής του ΚΣΕΔ Πλωτάρχης, Ανδρέας Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμή οι έρευνες αποδείχθηκαν άκαρπες, προσθέτοντας ότι έγιναν εκτεταμένες έρευνες τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του σκάφους.

«Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες, πρέπει να τηρούμε και τα μέτρα ασφαλείας για τους δύτες μας» ανέφερε, τονίζοντας ότι ο χρόνος της ερευνάς για κάθε δύτη είναι περιορισμένος και κυμαίνεται γύρω στα 20 λεπτά.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας για όποιο θέλει να επισκεφθεί το «Ζηνοβία», ο κ. Χαραλαμπίδης απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να πάει κάποιος χωρίς να έχει διπλώματα και χωρίς να συνοδεύεται από εκπαιδευτές.

Την ίδια στιγμή επεσήμανε πως ο εξαφανισμένος δύτης είναι εκπαιδευτής καταδύσεων και την στιγμή που καταδύθηκε ήταν μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο αναδύθηκε όταν έληξε ο χρόνος.

«Μας είπε που είδε το ζευγάρι του τελευταία φορά και μετά αναδύθηκε. Δεν παρατήρησε κάτι να πάει λάθος, δηλαδή να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Καταληκτικά, ο κ. Χαραλαμπίδης είπε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα πρώτα δευτερόλεπτα είναι τα πιο σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (26/10) μόλις λήφθηκε η πληροφορία για τον αγνοούμενο δύτη, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «Νεαρχος», κινητοποιώντας μέσα διάσωσης και ομάδες δυτών του Συστήματος Ε-Δ της Δημοκρατίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

 

Δείτε πιο κάτω στο απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου με στόχο την τεχνολογία και τις επενδύσεις – «Η Κύπρος αλλάζει»

ΠτΔ: Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου με στόχο την τεχνολογία και τις επενδύσεις – «Η Κύπρος αλλάζει»

Eπιδίωξή μας είναι να μετατρέπουμε τις διεθνείς επαφές σε συνεργασίες, επενδύσεις και πραγματικές ευκαιρίες για την Κύπρο αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της χώρας στο Plug and Play Silicon Valley Winter Summit, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και με την ενεργό παρουσία του Cyprus Catalyst, καθώς και τη μετάβασή του ιδίου και πάλι στις ΗΠΑ στο τέλος Νοεμβρίου για ενίσχυση αυτής της δυναμικής.

BEST OF TOTHEMAONLINE