Δορυφορικές εικόνες πριν και μετά τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας - Κτίρια, σπίτια και δομές έχουν μετατραπεί σε ερείπια

Δορυφορικές εικόνες πριν και μετά τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας - Κτίρια, σπίτια και δομές έχουν μετατραπεί σε ερείπια

Δορυφορικές εικόνες πριν και μετά τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κτίρια, σπίτια και δομές έχουν μετατραπεί σε ερείπια και τίποτα δεν θυμίζει πια τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, λίγες ώρες μετά τη βραδινή επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) αποκαλύπτει συνομιλία Ισραηλινού στρατιωτικού αξιωματούχου με κάτοικο της Γάζας. Στο ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Ισραηλινός ζητά από τον κάτοικο να εκκενώσει την περιοχή για να προστατεύσει τον εαυτό του και να κατευθυνεί προς τα νότια της Λωρίδας της Γάζας, στο Χαν Γιουνίς.

«Πήγαινε άμεσα προς τα εκεί, μην θέσεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο» φέρεται να λέει ο Ισραηλινός, με τον κάτοικο της Γάζας να του απαντά πως δεν μπορεί να το κάνει, καθώς «όλοι οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι».

«Πού είναι μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι και ποιος του μπλόκαρε; Η Χαμάς;» ρωτά ο Ισραηλινός στρατιωτικός, με τον κάτοικο να απαντά καταφατικά: «Ναι... Μας στέλνουν όλους πίσω στα σπίτια μας... Είδα κόσμο να πηγαίνει προς τα εκεί και να τον στέλνουν πίσω στα σπίτια του... Πυροβολούν προς τον κόσμο που προσπαθεί να φύγει...».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE