Νέο πολιτικό κόμμα «γεννιέται» στην Κύπρο - Το όνομα του και οι Κινήσεις που το αποτελούν

Νέο πολιτικό κόμμα «γεννιέται» στην Κύπρο - Το όνομα του και οι Κινήσεις που το αποτελούν

Ένα νέο κόμμα κάνει την εμφάνισή του στην Κύπρο και μάλιστα θα είναι μέλος δικτύου ευρωπαϊκού κόμματος.

Ουσιαστικά, αποτελεί συνεργασία του «Νέου Κύματος» του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και της Κίνησης «Αμμόχωστος για την Κύπρο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική πρόσκληση για την παρουσίαση του νέου κόμματος αύριο Πέμπτη 26/10, το «Νέο Κύμα» και η «Αμμόχωστος για την Κύπρο» προσκαλούν στην παρουσίαση του Volt στην Κύπρο.

«Το νέο και δυναμικό πολιτικό κόμμα της χώρας μας αποτελεί μέλος του Volt Europa, ενός πανευρωπαϊκού, προοδευτικού και πραγματιστικού κινήματος που στοχεύει σε μια δημοκρατική, ισότιμη, δίκαιη και πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, για όλους τους πολίτες της», αναφέρει η πρόσκληση.

Όπως αναφέρει το Volt Europa στην επίσημη του ιστοσελίδα, «για να αντιμετωπίσουμε τις λαϊκιστικές υποσχέσεις και να δώσουμε ένα σπίτι σε όλους τους Ευρωπαίους, δημιουργήσαμε το Volt: το πρώτο πανευρωπαϊκό κόμμα. Προσπαθούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αλλάξουν πολιτική και να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες της Ευρώπης. Δραστηριοποιούμενοι σε ήδη περισσότερες από 30 χώρες, ενθαρρύνουμε τους πολίτες να ξανασκεφτούν και να διαμορφώσουν την πολιτική στις πόλεις τους, στις χώρες τους και πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE