Ελεύθεροι οι 10 διακινητές μεταναστών - Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία για την προέλευση των 160 χιλ. ευρώ - Καταζητούνται άλλοι 5

Ελεύθεροι οι 10 διακινητές μεταναστών - Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία για την προέλευση των 160 χιλ. ευρώ - Καταζητούνται άλλοι 5

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου απέρριψε αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης, 10 ατόμων αραβικής καταγωγής, που φέρεται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την μεταφορά αλλοδαπών στην Κύπρο, έναντι αμοιβής.

Στην απόφασή, το Δικαστήριο ανέφερε ότι δεν υπάρχει εύλογη μαρτυρία για εμπλοκή των υπόπτων στα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Έψεξε, μάλιστα, την Αστυνομία ότι καθυστέρησε να δράσει, παρά το ότι είχε για αρκετό χρονικό διάστημα πληροφορίες, αναφορικά με την ύπαρξη κυκλώματος που εμπλέκεται στη διακίνηση εκατοντάδων μεταναστών.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει στις συλλήψεις των 10 ατόμων, σε συντονισμένη προχθεσινή επιχείρηση.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, οι 10 ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με ενημέρωση, η σύλληψη των 10 υπόπτων πραγματοποιήθηκε στην τρίτη κατά σειρά ευρείας κλίμακας επιχείρηση από την Αστυνομία για την εξάρθρωση κυκλωμάτων μεταναστών. Συνολικά έγιναν 22 συλλήψεις και καταζητούνται άλλοι 5.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, παρά το γεγονός ότι έχει απορριφθεί το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση των 10 υπόπτων, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών, η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης στη βάση στοιχείων και πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής.

Γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί η προέλευση του χρηματικού ποσού των €160,000 που εντοπίστηκε σε ένα από τους υπόπτους, καθώς και μικρότερων χρηματικών ποσών, επιταγών αλλά και άλλων τεκμηρίων που εντοπίστηκαν από τις έρευνες που έγιναν, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να αφορούν στη συνολική παράνομη δράση των υπόπτων.

Με πληροφορίες από riknews.com.cy/φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες θα βρεθεί 1 και 2 Ιουλίου η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE