Αυξήθηκαν κατά €87,7 εκατ. οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο - Άνοδος €19,2 εκατ. στα δάνεια

Αυξήθηκαν κατά €87,7 εκατ. οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο - Άνοδος €19,2 εκατ. στα δάνεια

Καθαρή αύξηση €87,7 εκ. κατέγραψαν οι συνολικές καταθέσεις τον Σεπτέμβριο του 2023 ύστερα από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ).

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο 2023 καταγράφηκε πτώση στις καταθέσεις κατά €175,5 εκ., ενώ τον Ιούλιο του 2023 πτώση κατά €301.1 εκατ.

Το Σεπτέμβριο Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής έφτασε στο 1,6%, σε σύγκριση με 1,7% τον Αύγουστο 2023. Το υπόλοιπο των καταθέσεων τον Σεπτέμβριο 2023 έφθασε στα €52,0 δισ. σε σχέση με €51,7 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αύξηση €19,2 εκ. στα δάνεια

Τα συνολικά δάνεια τον Σεπτέμβριο 2023 κατέγραψαν καθαρή αύξηση €19,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €8,5 εκ. τον Αύγουστο 2023, παρουσιάζοντας μηδενικό ετήσιο ρυθμό μεταβολής, σε σύγκριση με -0,5% τον Αύγουστο 2023.

Το υπόλοιπο των συνολικών δανείων τον Σεπτέμβριο 2023 έφθασε στα €24,9 δισ. σε σχέση με €28,3 δισ. τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.