Θεσσαλονίκη: Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε παράνομο τσιπουράδικο και αποθήκη με λαθραία τσιγάρα - Βρήκαν χρήματα και όπλο

Θεσσαλονίκη: Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε παράνομο τσιπουράδικο και αποθήκη με λαθραία τσιγάρα - Βρήκαν χρήματα και όπλο

Παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών, το οποίο λειτουργούσε και ως αποθηκευτικός χώρος ποσοτήτων μη νόμιμων καπνικών προϊόντων εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 άτομα, ένοικος της οικίας και άτομο που επέβλεπε τη λειτουργία παραγωγής, για –κατά περίπτωση– παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας για την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα προϊόντα, καθώς και για τα όπλα.

Το καζάνι
Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία ενός 70λιτρου μεταλλικού άμβυκα παραγωγής προϊόντων απόσταξης, ο οποίος περιείχε 49 λίτρα αλκοολούχου υγρού.

Χρήματα και όπλο
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1.451- συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
-337- πακέτα τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,
-184- λίτρα αλκοολούχου υγρού,
πιστόλι με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων και μαχαίρι,
-4.240- ευρώ και
-2- κινητά τηλέφωνα.

Στο σπίτι βρέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα χωρίς σφαίρες και ένα μαχαίρι.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τα αλκοολούχα υγρά ανέρχονται σε -17.155,31- ευρώ, ενώ για τα καπνικά προϊόντα στο ποσό των -3.351,21- ευρώ για τους οποίους θα ενημερωθεί η αρμόδια τελωνειακή Αρχή.

Το κατασχεθέν όπλο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

Η ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας για επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, επεσήμανε, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής μετά την ολονύχτια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE