«Καμία οπισθοχώρηση στην Πύλα» ισχυρίζεται το «υπεξ»

«Καμία οπισθοχώρηση στην Πύλα» ισχυρίζεται το «υπεξ»

Η τ/κ πλευρά δεν οπισθοχώρησε στο ζήτημα της Πύλας, ισχυρίζεται το «υπουργείο εξωτερικών» ενώ κάνει λόγο για «δημιουργία εντυπώσεων» από την ε/κ πλευρά.

Σε χθεσινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «από την ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν γίνει διάφορες δηλώσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την κατασκευή του δρόμου Άρσους-Πύλας, οι οποίες δεν συνάδουν με τα γεγονότα».

Είναι, συνεχίζει, «σαφές ότι αυτές οι ψευδείς και διαστρεβλωμένες δηλώσεις αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων».

«Η ελληνοκυπριακή ηγεσία, η οποία απέτυχε να μετατρέψει το θέμα σε στοιχείο παζαρέματος με άσχετα θέματα, προσπαθεί να εμφανίσει τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε ως δική της νίκη και να τον παρουσιάσει ως ένα βήμα που επιτρέπει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επεκτείνει την εξουσία και την κυριαρχία του στην περιοχή. Θα ήταν χρήσιμο για το κοινό μας να θυμάται ότι δεν έχει γίνει καμία οπισθοχώρηση στην εν λόγω περιοχή» αναφέρει το «υπεξ».

Προστίθεται πως η τ/κ πλευρά δεν επιδιώκει «κανέναν άλλο στόχο εκτός από την ικανοποίηση μιας καθυστερημένης από καιρό ανάγκης για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Υπάρχει ακόμη μια συνεχιζόμενη διαδικασία και ορισμένα στοιχεία θα οριστικοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με εποικοδομητική κατανόηση τα βήματα που σέβονται το καθεστώς της Πύλας».

«Αποτελεί νομική υποχρέωση όλα τα σχέδια και τα έργα που αφορούν τη νεκρή ζώνη να υλοποιούνται με τη γνώση και την έγκρισή» της τ/κ πλευράς, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE