Δίνουν τη δυνατότητα διαφυγής δια θαλάσσης προς Κύπρο στους Αμερικανούς στο Ισραήλ

Δίνουν τη δυνατότητα διαφυγής δια θαλάσσης προς Κύπρο στους Αμερικανούς στο Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν στους Αμερικανούς, που βρίσκονται στο Ισραήλ, και στους άμεσους συγγενείς τους τη δυνατότητα να αναχωρήσουν αύριο, Δευτέρα, δια θαλάσσης από τη Χάιφα για την Κύπρο, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με τη δήλωσή του σχετική οδηγία που κυκλοφόρησε σήμερα στο Ίντερνετ.

Υπενθυμίζεται πως χθες πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις μεταξύ Ισραήλ, Αιγύπτου και ΗΠΑ για άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Ράφα. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενθάρρυνε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Γάζα να μετακινηθούν νοτιότερα, ώστε να είναι έτοιμοι για το πιθανό άνοιγμα της μεθοριακής διάβασης προς την Αίγυπτο.

Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες και την αναμονή, Αμερικανοί πολίτες που ακολούθησαν τη σύσταση της κυβέρνησής τους, κατήγγειλαν πως παρέμειναν εγκλωβισμένοι στη Ράφα που δεν άνοιξε ποτέ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.