Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

«Το πρωί και το βράδυ γίνονται πολλοί βομβαρδισμοί», λέει η Τζένα χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Πρέπει να ανησυχούμε όταν τρέμει το σπίτι. Νιώθω ότι πέφτει αργά, αργά, αργά και αν ακούσουμε κάποιο δυνατό θόρυβο φοβάμαι και η μαμά τους αγκαλιάζει όλους. Είμαστε παιδιά και δεν είναι σωστό να το κάνουμε αυτό στα παιδιά».
Όταν την ρωτούν αν φοβήθηκε, η Τζένα απάντησε «Ναι», προσθέτοντας: «Μου λείπει πραγματικά το σπίτι μου, αλλά δεν μπορώ να πάω λόγω των πολλών βομβαρδισμών».
Για τον τρόμο τους μίλησαν και άλλοι κάτοικοι της Γάζας. Η Youmna El Sayed, ανταποκρίτρια του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας, είχε αναγκαστεί να καταφύγει στο Khan Younis, μια πόλη στα νότια της Γάζας. «Είναι απαίσιο. Δεν έχουμε ρεύμα, νερό ή ίντερνετ» σημείωσε.
ΠΗΓΗ: Έθνος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




