Παρέμβαση ΠτΒ στη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ - «Πολύ σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα»

Παρέμβαση ΠτΒ στη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ - «Πολύ σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα»

Την ανάγκη η Ευρώπη να υιοθετήσει, μέσα και από τον ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μια κοινή στρατηγική και να ηγηθεί στην αποκλιμάκωση της κρίση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας στη διάρκεια διαδικτυακής Έκτακτης Συνόδου Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε κάποιες πολύ σημαντικές παραμέτρους, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να αποτελέσουν τους άξονες αυτής της στρατηγικής.

«Όπως, ποια θα είναι τα αποτελέσματα της αντίδρασης του Ισραήλ σε αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε και που αποτελεί επίθεση στην ειρήνη. Ποιος θα είναι ο ρόλος τρίτων χωρών σε αυτή την κρίση, καθώς και το ποιες άλλες χώρες ενδέχεται να εμπλακούν στην υπό εξέλιξη διένεξη», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει σταθερή και καθαρή φωνή, απέναντι σε όλες τις διεθνείς κρίσεις, στη βάση των αρχών και αξιών της, και η στάση της να μην χαρακτηρίζεται από δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Είναι πολύ σημαντικό, υπέδειξε η κ. Δημητρίου να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να βγει μπροστά και να ηγηθεί λαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με στόχο την επικράτηση της ειρήνης της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Μετά το πέρας της Συνόδου υιοθετήθηκε κοινή δήλωση καταδίκης απέναντι στο τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς και στήριξης στον λαό του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευσε συνέντευξη του ΠτΔ ο Τραμπ: «Μεγάλο εμπόδιο» ο Ερντογάν στο Κυπριακό - Μόνη εκτός συνεργασιών η Τουρκία

Αναδημοσίευσε συνέντευξη του ΠτΔ ο Τραμπ: «Μεγάλο εμπόδιο» ο Ερντογάν στο Κυπριακό - Μόνη εκτός συνεργασιών η Τουρκία

Σαφές μήνυμα για τον στρατηγικό προσανατολισμό της Κύπρου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στο Breitbart News, η οποία αναδημοσιεύθηκε και από τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social.

BEST OF TOTHEMAONLINE