ΥΠΕΞ: Η Κύπρος έτοιμη να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση και στην παροχή βοήθειας  

ΥΠΕΞ: Η Κύπρος έτοιμη να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση και στην παροχή βοήθειας   

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος συζήτησε την Πέμπτη σε συνάντηση με τους πρέσβεις αραβικών χωρών στη Λευκωσία τις περιφερειακές εξελίξεις, εκφράζοντας την υποστήριξη της Κύπρου στην αποκλιμάκωση και την ετοιμότητα της χώρας να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ, ο κ. Κόμπος συναντήθηκε με τους Άραβες πρέσβεις για να συζητήσουν τις εξελισσόμενες περιφερειακές εξελίξεις.

Προστίθεται ότι κατά τη συνάντηση επεσήμανε τη σημασία της τήρησης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του «για αποκλιμάκωση και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας» και μετέφερε την ετοιμότητα της Κύπρου «να βοηθήσει προς το σκοπό αυτό με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί».

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

BEST OF TOTHEMAONLINE