Δεύτερη νύχτα εχθροπραξιών στο Ισραήλ - Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Δεύτερη νύχτα εχθροπραξιών στο Ισραήλ - Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Συνεχίζονται για δεύτερη νύχτα οι εχθροπραξίες στο Ισραήλ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο (8/10), την ώρα που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως σε κλειστή συνεδρία στη σκιά των εξελίξεων.

Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής (9/10) η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων με δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη σε περίπου 150 στόχους στην περιοχή Sajaya.

Κι ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει ραγδαία με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεράσει τους χίλιους, την ώρα που οι τραυματίες υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες.

Σημειώνεται πως, η ένταση στο Ισραήλ είναι η χειρότερη κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ πριν από 50 χρόνια, με την χώρα να έχει περιέλθει κι επισήμως σε «κατάσταση πολέμου» μετά την έγκριση από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Διαβάστε τις κυριότερες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές - Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση» κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE