Ικανοποίηση Υπ. Ενέργειας για ανάληψη υλοποίησης έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης από ΑΔΜΗΕ

Ικανοποίηση Υπ. Ενέργειας για ανάληψη υλοποίησης έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης από ΑΔΜΗΕ

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, για την ανάληψη υλοποίησης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου, Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ).

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Παπαναστασίου αναφέρει ότι «ο ορισμός του ΑΔΜΗΕ ως φορέα υλοποίησης και project promoter, ενός οργανισμού με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην ολοκλήρωση έργων αυτού του βεληνεκούς, θεωρούμε πως διασφαλίζει ότι το μεγαλεπήβολο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης θα τεθεί ταχύτατα σε τροχιά υλοποίησης».

Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (6/10) η EuroAsia Interconnector Limited και ο ΑΔΜΗΕ, οι δύο πλευρές συνήψαν συμφωνία για τον ορισμό του δεύτερου ως φορέα υλοποίησης και project promoter του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι δυο εταιρείες προχώρησαν από κοινού στην ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κυβερνήσεων και εμπλεκόμενων αρχών της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι η EuroAsia Interconnector Ltd και ο ΑΔΜΗΕ θα συνεργαστούν στενά, ώστε η ομαλή μετάβαση στο νέο Φορέα Υλοποίησης για το έργο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ να είναι ταχεία όπως απαιτεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και αναμένουν οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE