Eλληνοκύπριος ο βασικός εκπαιδευτής του Predator - Τι αποκάλυψαν απόρρητα έγγραφα

Eλληνοκύπριος ο βασικός εκπαιδευτής του Predator - Τι αποκάλυψαν απόρρητα έγγραφα

Ελληνοκύπριος ήταν ο επικεφαλής κέντρου εκπαίδευσης, στην Ελλάδα, και της επίβλεψης του σχεδίου των παρακολουθήσεων, μέσω του διαβόητου συστήματος "Πρέντατορ", υποστηρίζει μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για τις υποθέσεις υποκλοπών σε πολλές χώρες.

Στοιχεία της έρευνας, που έγινε με συνεργασία 15 μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα, τα οποία διέρρευσαν από έρευνες των γαλλικών αρχών, ο συγκεκριμένος Ελληνοκύπριος ήταν ο βασικός υπεύθυνος και για τα μολυσμένα μηνύματα, που αποστέλλονταν στους στόχους της παρακολούθησης.

Το συγκεκριμένο άτομο, όπως αναφέρεται στο ερευνητικό ρεπορτάζ, είχε εταιρία στην Κύπρο και είχε βοηθήσει τον ιδιοκτήτη του λογιστικού συστήματος υποκλοπών, Ταλ Ντίλλιαν, "να στήσει", κατά την έκφραση ενός μάρτυρα, "κάποια πράγματα στην Κύπρο".

Η Εφημερίδα των Συντακτών ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει την έρευνα.

Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν ότι "η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και δεν θα γίνει περαιτέρω σχόλιο".

ΠΗΓΗ: Riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE