Ιαπωνία: Άρχισε η δεύτερη φάση της ρίψης των υδάτων από τη Φουκουσίμα στη θάλασσα

Ιαπωνία: Άρχισε η δεύτερη φάση της ρίψης των υδάτων από τη Φουκουσίμα στη θάλασσα

Η δεύτερη φάση της ρίψης στη θάλασσα επεξεργασμένων υδάτων από το κατεστραμμένο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας άρχισε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει ο σταθμός, μετά την έναρξη τον Αύγουστο της διαδικασίας αυτής, που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Κίνας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO άρχισε να ρίχνει στον Ειρηνικό Ωκεανό την 24η Αυγούστου ποσότητες νερού που είχαν χρησιμοποιηθεί να ψυχθούν οι τρεις αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι (βορειοανατολική Ιαπωνία) οι οποίοι είχαν υποστεί τήξη μετά τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι του 2011.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.