Γεγονός το πλαστικό παγωτό: Το πρώτο τρόφιμο στον κόσμο που παρασκευάζεται από πλαστικά απόβλητα

Γεγονός το πλαστικό παγωτό: Το πρώτο τρόφιμο στον κόσμο που παρασκευάζεται από πλαστικά απόβλητα

Καλώς ήρθατε στο πλαστικό παγωτό. Προς το παρόν, μόνο για να το θαυμάσουμε, όχι για να το γευτούμε. Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά αυτό το παγωτό υπάρχει. Είναι δημιούργημα μιας Ιταλίδας.

Το παγωτό της είναι το πρώτο φαγητό στον κόσμο που παρασκευάζεται από πλαστικά απόβλητα και η ιδέα ξεκίνησε από την απογοήτευση που προκαλούν οι τεράστιες ποσότητες πλαστικού που μολύνουν το περιβάλλον, κυρίως τους ωκεανούς του πλανήτη.

Υπάρχει όμως και μια πρακτική πτυχή: Η διαδικασία επεξεργασίας του πλαστικού, που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Εδιμβούργου, χρησιμοποιεί βακτήρια και ένζυμα για να μετατρέψει το πολυαιθυλένιο σε βανιλίνη, την οργανική ένωση που δίνει στο πραγματικό παγωτό τη γεύση βανίλιας.

Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, το ανακυκλωμένο πλαστικό θα μπορούσε να γίνει μια ασφαλής ένωση στα ανθρώπινα τρόφιμα.

Δείτε βίντεο:

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE