Καλαμάτα: Διασώθηκαν 90 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Ταίναρο – Άλλοι 82 στη Σύμη

Καλαμάτα: Διασώθηκαν 90 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Ταίναρο – Άλλοι 82 στη Σύμη

Στην περισυλλογή περίπου 90 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 20 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακρωτηρίου Ταινάρου προχώρησε παραπλέον δεξαμενόπλοιο, με συντονισμό του ενιαίου κέντρου επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης του λιμενικού.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Το πρωί της Τρίτης 3 Οκτωβρίου, στην παραλία Αγίου Νικολάου στη Σύμη, εντοπίστηκαν άλλοι συνολικά 82 μετανάστες –42 άνδρες, 15 γυναίκες, 13 αγόρια και 12 κορίτσια–, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι ξεκίνησαν προχθές Δευτέρα από τα τουρκικά παράλια με δυο μηχανοκίνητες λέμβους και αποβιβάστηκαν στη παραλία του Αγίου Νικολάου.

Κατά δήλωσή τους, κατέβαλαν χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ ο καθένας και η καθεμία για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Οι λέμβοι καταστράφηκαν.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σύμης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι χάρτες των επιθέσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν και των αντιποίνων της Τεχεράνης

Οι χάρτες των επιθέσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν και των αντιποίνων της Τεχεράνης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν το Σάββατο επίθεση κατά του Ιράν, με εκρήξεις να παρατηρούνται σε όλη την Τεχεράνη και σε πολλές πόλεις της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE