Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί της Κύπρου έξω από Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό

Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί της Κύπρου έξω από Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό

Τις φωνές τους ένωσαν για άλλη μια φορά οι Ουκρανοί της Κύπρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο, στη Λεμεσό, διαμαρτυρόμενοι για τους ρωσικούς εορτασμούς, με αφορμή τον ένα χρόνο από την παράνομη προσάρτησης των περιοχών Ντονέτσκ, Λούγκανσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, αλλά και τη συνεχιζόμενη απώλεια ζωών στην Ουκρανία.

Στην παρουσία αστυνομικής δύναμης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν απέναντι από το προξενείο, στην είσοδο του οποίου τοποθετήθηκαν μαύροι σταυροί και ένα μαύρο φέρετρο, με τη φωτογραφία του Ρώσου Προέδρου και με την αναγραφή λέξεων, όπως ειρήνη, ανθρωπότητα, δημοκρατία, εμπιστοσύνη και ελευθερία του λόγου.

Πέραν από τις σημαίες της χώρας τους, κάποιοι εκ των παρευρισκομένων κρατούσαν κυπριακές σημαίες αλλά και πλακάτ που, για κάθε κατεχόμενη περιοχή της Ουκρανίας, αναγραφόταν, αντίστοιχα, και μια κατεχόμενη πόλη της Κύπρου, όπως η Αμμόχωστος, η Κερύνεια, η Μόρφου, το Τρίκωμο και η Λεύκα.

Διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι οι Ουκρανοί είναι θύματα ενός πολέμου, όπως αυτόν που βίωσε η Κύπρος πριν από σχεδόν 50 χρόνια και σήμερα ζουν και αυτοί τη φρίκη της εισβολής και της κατοχής.

Αφού φώναξαν συνθήματα εναντίον της Ρωσίας και του Προέδρου της καθώς και για επικράτηση της ειρήνης, οι διαμαρτυρόμενοι τραγούδησαν τραγούδια της Ουκρανίας και αναχώρησαν ειρηνικά.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

Σημαντικές αλλαγές στο Επίδομα Τέκνου, με αύξηση του ύψους της παροχής και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με στόχο την ενίσχυση περισσότερων οικογενειών και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE