Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί της Κύπρου έξω από Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό

Ένωσαν τις φωνές τους οι Ουκρανοί της Κύπρου έξω από Ρωσικό προξενείο στη Λεμεσό

Τις φωνές τους ένωσαν για άλλη μια φορά οι Ουκρανοί της Κύπρου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Ρωσικό προξενείο, στη Λεμεσό, διαμαρτυρόμενοι για τους ρωσικούς εορτασμούς, με αφορμή τον ένα χρόνο από την παράνομη προσάρτησης των περιοχών Ντονέτσκ, Λούγκανσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, αλλά και τη συνεχιζόμενη απώλεια ζωών στην Ουκρανία.

Στην παρουσία αστυνομικής δύναμης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν απέναντι από το προξενείο, στην είσοδο του οποίου τοποθετήθηκαν μαύροι σταυροί και ένα μαύρο φέρετρο, με τη φωτογραφία του Ρώσου Προέδρου και με την αναγραφή λέξεων, όπως ειρήνη, ανθρωπότητα, δημοκρατία, εμπιστοσύνη και ελευθερία του λόγου.

Πέραν από τις σημαίες της χώρας τους, κάποιοι εκ των παρευρισκομένων κρατούσαν κυπριακές σημαίες αλλά και πλακάτ που, για κάθε κατεχόμενη περιοχή της Ουκρανίας, αναγραφόταν, αντίστοιχα, και μια κατεχόμενη πόλη της Κύπρου, όπως η Αμμόχωστος, η Κερύνεια, η Μόρφου, το Τρίκωμο και η Λεύκα.

Διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι οι Ουκρανοί είναι θύματα ενός πολέμου, όπως αυτόν που βίωσε η Κύπρος πριν από σχεδόν 50 χρόνια και σήμερα ζουν και αυτοί τη φρίκη της εισβολής και της κατοχής.

Αφού φώναξαν συνθήματα εναντίον της Ρωσίας και του Προέδρου της καθώς και για επικράτηση της ειρήνης, οι διαμαρτυρόμενοι τραγούδησαν τραγούδια της Ουκρανίας και αναχώρησαν ειρηνικά.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE