Σκωτία: Σύγκρουση συρμών σε σιδηροδρομικό σταθμό – Δύο τραυματίες

Σκωτία: Σύγκρουση συρμών σε σιδηροδρομικό σταθμό – Δύο τραυματίες

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής (29/9) όταν συγκρούστηκαν δυο τρένα σε σταθμό της βόρειας Σκωτίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Περί τις 19:00 (σ.σ. τοπική ώρα, στις 21:00 ώρα Ελλάδας) ειδοποιηθήκαμε για σύγκρουση δυο τρένων στον σταθμό Άβιμορ», στην περιφέρεια των Χάιλαντς, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ σε «σε άλλους προσφέρθηκαν (ιατρικές) φροντίδες επιτόπου», πρόσθεσε.

Το ατύχημα έγινε σε «ιδιωτική (σιδηροτροχιά), πλάι στην κύρια (σιδηροδρομική γραμμή)», διευκρίνισε η σιδηροδρομική εταιρεία ScotRail μέσω X (του πρώην Twitter), προειδοποιώντας τους πελάτες της ότι η κυκλοφορία αντιμετώπιζε προβλήματα, που πάντως αργότερα ξεπεράστηκαν.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο ένας από τους δυο συρμούς που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση ήταν το ιστορικό τρένο Flying Scotsman, με ατμομηχανή η οποία αποκαταστάθηκε μόλις πέρυσι.

Το ένα από τα δυο τρένα ήταν σταματημένο τη στιγμή της σύγκρουσης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.