Από ανθρώπινο λάθος έπεσε το ελικόπτερο με τον δισεκατομμυριούχο Πετρ Κέλνερ – Τι έδειξε το πόρισμα

Από ανθρώπινο λάθος έπεσε το ελικόπτερο με τον δισεκατομμυριούχο Πετρ Κέλνερ – Τι έδειξε το πόρισμα

Σε εσφαλμένο χειρισμό οφείλεται η συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα τον Μάρτιο του 2021, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, μεταξύ αυτών και του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Πετρ Κέλνερ, σύμφωνα με πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών.

Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος που σκοτώθηκε στην Αλάσκα ήταν ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου PFF και σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του υπολογιζόταν σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχία. Στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο για το 2020, ο Πετρ Κέλνερ καταλάμβανε την 68η θέση της κατάταξης μαζί με τον αυστραλοαμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ.

Στο πόρισμα του NTSB αναφέρεται ως πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος η «αποτυχία του πιλότου να αντιδράσει δεόντως» όταν αντιμετώπισε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας λόγω χιονιού, κάτι που τελικά οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου. Υπογραμμίζεται επίσης ότι η εκπαίδευση του πιλότου ήταν ανεπαρκής, όπως και η περιοδική αξιολόγησή του από την εταιρεία μίσθωσης ελικοπτέρων.

Αιχμές διατυπώνονται επίσης για την επιθεώρηση της εταιρίας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: «Θα επηρεάζεται η διαγωγή ενός μαθητή στο απολυτήριο» – Οι πρωτοβουλίες από τον Υπ. Δικαιοσύνης μετά τα έκτροπα το Πάσχα   

VIDEO: «Θα επηρεάζεται η διαγωγή ενός μαθητή στο απολυτήριο» – Οι πρωτοβουλίες από τον Υπ. Δικαιοσύνης μετά τα έκτροπα το Πάσχα  

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, μιλώντας στο sigma, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», τόνισε τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν αναφορικά με τα έκτροπα που συνέβησαν το Πάσχα σε ολόκληρη την Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE