Βρέθηκε λύση για τον Μάριο: Σύντομα θα έχει δίπλα του σχολικό συνοδό - Αναμένει ημερομηνία η οικογένεια

Βρέθηκε λύση για τον Μάριο: Σύντομα θα έχει δίπλα του σχολικό συνοδό - Αναμένει ημερομηνία η οικογένεια

Βρέθηκε συνοδός για τον Μάριο, μαθητή Λυκείου ο οποίος πάσχει, μεταξύ άλλων, από εγκεφαλική παράλυση τύπου σπαστική διπληγία.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο μας άρθρο, ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε εξασφαλίσει σχολικό συνοδό, μέχρι και την Τρίτη πρωί 26 Σεπτεμβρίου όπου μετά από δημοσιεύματα, υπήρξε ενημέρωση από το γραφείο της Υπουργού Παιδείας, ότι το θέμα αναφορικά με τον συνοδό για τον Μάριο, έχει επιλυθεί και τροχιοδρομήθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνοδού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μάριου κατά τις σχολικές ώρες.

Την εξέλιξη δημοσίευσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέροντας:

«Έχω ενημερωθεί σήμερα το πρωί, από το γραφείο της Υπουργού Παιδείας, ότι το θέμα αναφορικά με τον συνοδό για τον Μάριο, έχει επιλυθεί και τροχιοδρομήθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνοδού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μάριου κατά τις σχολικές ώρες.

Πολύ σύντομα, ο Μάριος θα έχει όλες τις διευκολύνσεις που χρειάζεται για να μπορεί να απολαμβάνει την ποιότητα και το επίπεδο της εκπαίδευσης, που είναι αναγκαία, για να μπορέσει να κυνηγήσει τα όνειρά του».

Σε επικοινωνία του ThemaOnline με την οικογένεια του Μάριου, δήλωσαν ανακουφισμένοι με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει συνοδό για το παιδί τους, ωστόσο αναμένουν την ημερομηνία που θα ξεκινήσει ο συνοδός ευελπιστώντας ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την οικογένεια, το πρώτο βήμα έγκρισης έχει γίνει. Αναμένεται το επόμενο βήμα που είναι η εργοδότηση συνοδού με την ελπίδα ότι σύντομα ο Μάριος θα μπορεί να απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα στο δικαίωμα της εκπαίδευσης. Η οικογένεια αναμένει την ημερομηνία όπου ο/η συνοδός θα βρίσκεται δίπλα στο παιδί τους κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών, καθώς ακόμα δεν υπήρξε ενημέρωση όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης του συνοδού δίπλα στον Μάριο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τις οικογένειες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου να τις ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν τις δολοφονίες των δύο ηρώων, τριάντα χρόνια μετά τη θυσία τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE